codi bones pràctiques CPAC
 
Usuari
Contrasenya
 

Inici / Noticies

Participa a la modificació de la Llei catalana de comunicació audiovisual
30/07/2019

La Generalitat de Catalunya està realitzant una consulta entre els professionals de l’audiovisual per a conèixer com millorar l’eficàcia de l’actuació administrativa en relació amb els mitjans de comunicació audiovisual.Des del CPAC, com a agent articulador del sector, volem conèixer la teva opinió per traslladar-la a l’Administració en un document conjunt, avalat per tots els/les professionals col·legiats/des.

Aquesta modificació s’ha de dur a terme a causa de l’aparició de noves lleis i directives, tant estatals com europees, que cal que s’integrin dins la normativa actual. Hem de decidir, però, quina és la millor manera d’incorporar aquestes directives i afavorir, al mateix temps, l’exercici de la nostra professió. Per tant, tot i que es tracta d’un tema una mica tècnic a nivell jurídic, creiem molt important comptar amb la teva opinió. A més, tens tot el mes d’agost per a mirar-t’ho amb calma!

Envia’ns un correu electrònic a secretaria@cpac.cat amb les teves aportacions. Tens temps fins el 2 de setembre!

Aquí tens el document amb els aspectes objecte de la consulta: anàlisi de la problemàtica a solucionar i propostes. LLEGEIX EL DOCUMENT

Així, volem saber què n’opines sobre les següents qüestions:

  1. Hi ha algun aspecte que no s’ha tingut en compte i que hauria de ser valorat per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (p.ex., que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc...)
  2. S’haurien de preveure altres objectius diferents dels proposats?
  3. Cal considerar altres alternatives a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?
  4. Com es pot fer efectiva l’autorregulació en els àmbits coberts per la proposta de l'Administració (p. ex. comunicacions comercials audiovisuals, serveis de comunicació sense ànim de lucre, comunitaris i no comunitaris)?
  5. Quines mesures es poden aplicar per millorar la protecció de l’audiència (menors, persones amb discapacitat, continguts d’interès general, lluita contra continguts que inciten a l’odi o al terrorisme, etc.)?
  6. Considereu que els mecanismes existents en matèria de control, inspecció i sanció en matèria de prestació de serveis de comunicació audiovisual, inclosos dels que no tenen títol habilitant, són suficients? Si considereu que no ho són, quins proposeu?
Esperem les teves aportacions!


Comparteix:  

<< Tornar

05.12.2018
Taula rodona: Cin-ètiques feministes

veure més

veure més

Nom
Email

CPAC Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya · Tel./Fax. 93 265 81 94 · · c/Casp 130, edifici COACB 08013 Barcelona   · disseny web· legal