codi bones pràctiques CPAC
 
Usuari
Contrasenya
 

Inici / Noticies

LA CCMA i el CPAC presenten el nou estatut professional dels mitjans audiovisuals
21/02/2019
El document, a més d’emparar als professionals d’informatius de esports de TV3 i Catalunya Ràdio, es fa extensiu a la resta dels diferents àmbits

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC) han presentat aquest dimecres, 20, el nou Estatut Professional dels Mitjans de Comunicació de la CCMA. El document, una evolució del vigent fins ara, que emparava només als professionals d’informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio, es fa extensiu a la resta de professionals dels diferents àmbits vinculats a la creació, producció i emissió de continguts: redactors, guionistes, documentalistes, lingüistes, productors, tècnics, realitzadors i dissenyadors, entre d’altres.

El nou estatut, pioner en el sector audiovisual a Europa, que va ser aprovat el 19 de desembre del 2018, recull en el seu articulat els drets i deures de tots aquests professionals de televisió, la ràdio i els mitjans digitals, entres els que es troba la clàusula de consciència, el secret professional i els drets d’autor. 

Una eina útil

A l’acte de presentació a la seu del Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC), han intervingut Marta Fernàndez, degana del CPAC; Rita Marzoa, consellera de la CCMA; Manuel Barrios, en representació de l’equip de treballadors de l’àmbit de programes de la CCMA, impulsors d’aquest nou estatut, i Emma Teodoro, investigadora de l’Institut de Dret i Tecnologia de la UAB, que ha col·laborat en l’assessorament i redacció del text. 

Entre les intervencions dels assistents van destacar la de Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, que a més d’oferir la màxima col·laboració "ara que hi ha un consum de informació i les fronteres entre la informació i l’entreteniment són imperceptibles". També el d’una representant del comitè de TV3, que va admetre: "Pensava que hi hauria una resistència institucional i estic sorpresa de que no hagi estat així", i va desitjar "que sigui una eina útil". Por la seva banda, Francesc Llobet, un dels impulsors, va mostrar la seva confiança en que sigui "una eina de comunicació amb la societat i el poder polític".


 Comparteix:  

<< Tornar

05.12.2018
Taula rodona: Cin-ètiques feministes

veure més

veure més

Nom
Email

CPAC Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya · Tel./Fax. 93 265 81 94 · · c/Casp 130, edifici COACB 08013 Barcelona   · disseny web· legal