codi bones pràctiques CPAC
 
Usuari
Contrasenya
 

Inici / Noticies

Els autors de la SGAE trien els seus representants amb la participació més baixa de la seva història
29/10/2018
Teddy Bautista es queda fora del consell de direcció de l’entitat de gestió de drets.

Les eleccions de la SGAE celebrades aquest cap de setmana han estat matrcades per la baixa participació. En total, han votat 1.373 socis dels 18.970 amb dret a vot. Això suposa una participació del 7,5%, la mes baixa de la històra de la SGAE.


Aquestes xifres es produeixen després de que un grup de músics encapçalat per Patacho (Glutamato Ye-Yé) varen retirar la seva candidatura de les eleccions com a protesta per no permetre el vot electrònic. “No reconocemos la validez ni de la convocatoria ni aceptaremos los resultados de la misma”, han comentat. També van demanar el boicot a les eleccions: “Invitamos a los socios a que no voten a nadie y no legitimen unos comicios que no deberían celebrarse”.Pel que fa a la composició de la nova junta directiva, queda de la següent manera:El Col·legi d’Obres Audiovisuals (9 membres), que inclou directors-realitzadors, argumentistes i compositors audiovisuals:1. Carlos Navarro Ballesteros2. Rafael Antonio Galán Pérez3. Antonio Hens Córdoba4. Silvia Pérez de Pablos5. David Planell Serrano6. Antonio Ruiz Onetti (Antonio Onetti)7. Juan Esteban Urkixo Beitia (Joanes Urkixo)8. Arturo Luna Briceño9. Antonio Manuel Meliveo MenaCol·legi de Gran Dret (6 membres). Inclou escriptors d’obres dramàtiques, autors d’obres de pantomima, compositors d’obres dramàtico-musicals, coreògrafs...1. Yolanda García Serrano2. Eduardo María Galán Font3. Fermín Cabal Riera4. Ana Fernàndez Graciani5. María del Pilar Jurado Ruiz6. María Pagés MadrigalCol·legi de Petit Dret (16 membres), agrupa a compositors i lletristes:1. Fernando Illán Presa2. José Ángel Hevia Velasco (Hevia)3. José Miguel Carmona Niño (Josemi Carmona)4. Virginia Glück Rubio5. Miguel Ángel Chastang Delgado6. Pablo Luis Salinas Delgado7. Juan Fernández Gálvez (Juan Parrilla)8. Manuel Rafael Villalta Alonso9. Juan José Solana Gutiérrez10. José María de Eusebio Rojas (José de Eusebio)11. José Teodomiro Cardalda Gestoso (Teo Cardalda)12. Juan Anotnio Ipiña García (Tontxu)13. Iván Sevillano Pérez (Huecco)14. Inmaculada Serrano Oñate (Inma Serrano)15. Juan Ramón Arnaiz Esclapes (Guaraná)16. Pablo Pinilla RogadoPer últim, el Col·legi Editorial, que incorpora els editors musicals, constarà de 4 membres en comptes de 8, ja que no s’han pogut ocupar tots els llocs a causa de la retirada de les multinacionals editorials en protesta pel compliment d’una sentència judicial que expulsava de la junta a aquells que havien repetit vàries legislatures:1. EL RETIRO EDICIONES MISUCALES SL – Gonzalo Fernández Benavides2. PRODUCCIONES ARTÍSTICAS CHARTON SL – Rosario del Carmen González Flores3. ALABAMA MUSIC BUSINESS SL – Clifton J. Williams4. EDITORIAL ARAMBOL SL – Laura Prieto GuijarroAra, la nova junta directiva es troba amb el repte de fer front al requeriment del Ministerio de Cultura, previ al procés per a intervenir l’entitat. A més, SGAE te dos mesos per aprovar uns nous estatuts en base a la Llei de Propietat Intel·lectual. S’espera un hivern agitat pels autors.


Comparteix:  

<< Tornar

05.12.2018
Taula rodona: Cin-ètiques feministes

veure més

veure més

Nom
Email

CPAC Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya · Tel./Fax. 93 265 81 94 · · c/Casp 130, edifici COACB 08013 Barcelona   · disseny web· legal