codi bones pràctiques CPAC
 
Usuari
Contrasenya
 

Inici / Noticies

El MAC posa avui en marxa la seva 19a edició, enfocada a un profund anàlisi del sector
06/06/2018

La 19a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), un dels esdeveniments fonamentals per prendre el pols de l'audiovisual del sector audiovisual català, obre avui les seves portes.Com és habitual, aquesta 19a edició del MAC es desenvoluparà en Roca Umbert, Fàbrica de les Arts, una antiga factoria tèxtil transformada en espai de creació situada a Granollers.

Aquesta serà una de les edicions més reflexives del Mercat, ja que gran part de les seves propostes organitzatives estan dedicades a l'anàlisi del delicat moment de precarització que està travessant el teixit audiovisual a Catalunya a causa de la incertesa del context polític, social i econòmic és el primer vèrtex del programa del MAC 2018.

Una dels primers espais de debat que es trobaran els assistents serà el dedicat a tractar el tema de les Fake News, un dels quals més preocupen en l'actualitat als professionals de la indústria. Per a això, han estat convidats professionals com el fotoperiodista Jordi Borràs o la consultora de comunicació Míriam Hatibi, que compartiran escenari en una taula que moderarà l'expert en Internet, Josep Maria Ganyet.

Continuant per la via del nou periodisme, Empar Moliner, moderarà també avui la sessió “Sector audiovisual i periodisme decent en temps d'incertesa”, on estarà la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet i la directora del diari Jornada, Laia Altarriba, per parlar sobre com està afectant la situació política i social al món audiovisual català.

Un altre dels focus principals d'atenció estarà en les estratègies i narratives transmedia. Sota el títol ‘Big Bang Narratives transmedia’, demà al matí, el certamen engegarà un taller de 2 hores i mitja per tots aquells que tinguin en ment un projecte transmedia i els faltin eines o idees per acabar-ho de treure endavant. També es presentarà, paral·lelament, la 6a edició del Concurs de Guió Transmedia.

Impartit pel docent, guionista, productor de continguts transmedia i membre de Guionistes Associats de Catalunya, Daniel Resnich, aquest curs té com a objectiu oferir  recursos pràctics per la transmediació de projectes audiovisuals, posant èmfasis en les estratègies i tàctiques perquè es puguin potenciar el valor creatiu i de producció dels projectes.

Seguint amb la línia del nou entorn digital i tecnològic, el MAC tornarà a tenir un espai per mostrar les últimes novetats en Drons i en Realitat Virtual. En aquest últim cas, comptarà amb la presència de l'empresa Broomx, que ha desenvolupat una tecnologia pionera capaç de reproduir contingut immersiu i realitat virtual sense necessitat d'utilitzar ulleres ni pantalles ni projeccions.

Una altra de les grans novetats d'aquesta edició serà l'espai a la ràdio ‘Podcast IN/OUT’, durant la qual es tractarà la situació actual dels podcast. Un  format nou al que cada vegada més empreses acudeixen per consolidar i ampliar les seves audiències digitals.

Amb l'objectiu d'analitzar aquest fenomen, les publicacions d'àudio digitals periòdiques que es poden descarregar d'Internet i que estan dictant noves pautes de consum, el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB) i Actuonda (en el marc del Radi 2.0 Webinar Sèries) han sumat esforços per portar a Granollers les veus més mediàtiques de la ràdio en català i els professionals nacionals i internacionals més capdavanters del moment.

Com és habitual, aquestes activitats seran complementades pel Fira MAC. Un espai de fira al que acudiran 16 empreses especialitzades i fonamentat en la innovació i la creativitat; en el qual es presentaran diferents productes relacionats amb les noves tecnologies, propostes immersives o la tecnologia 360º, entre moltes altres novetats.

Per completar el programa, aquesta nit la Nau B1 es convertirà en una sala de cinema que projectarà quatre curts de cinema fantàstic per acollir una nova edició del Open MAC –l'activitat més oberta a la ciutadania de tot el Mercat Audiovisual de Catalunya-Comparteix:  

<< Tornar

05.12.2018
Taula rodona: Cin-ètiques feministes

veure més

veure més

Nom
Email

CPAC Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya · Tel./Fax. 93 265 81 94 · · c/Casp 130, edifici COACB 08013 Barcelona   · disseny web· legal