codi bones pràctiques CPAC
 
Usuari
Contrasenya
 

Inici / Noticies

Mor el cineasta i fundador de l'ESCAC, Josep Maixenchs
11/05/2018
El cineasta dirigia l'escola de cinema des de la seva fundació

El cineasta i fundador de l'ESCAC, Josep Maixenchs, ha mort als 74 anys, segons ha informat l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.


Nascut a Terrassa el 1943, Maixenchs dirigia l'escola des de la seva creació, el 1994, i va produir molts curtmetratges amb Escándalo Films, que és la productora que l'escola va crear per unir el món acadèmic i professional. També va produir el llargmetratge 'Andrea', dirigit per Hermann Bonnín i Sergi Casamitjana (1996). El 2012 Maixenchs va rebre la creu de Sant Jordi "per la seva destacada aportació a l'audiovisual, especialment com a fundador i director de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), que contribueix notòriament a la consolidació del sector al país i a la seva projecció" i el 2015 també va ser reconegut amb el Premi Nacional de Cultura. 

Dos anys més tard va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona de mans de l'aleshores alcalde, Xavier Trias, per la seva contribució a la formació de les últimes i actuals generacions de professionals de l'audiovisual, que han projectat Barcelona al món amb nombroses produccions guardonades.

El 2015 també va rebre el Premi Nacional per la rellevància de la seva tasca educativa al capdavant de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

A més a més, Josep Maixenchs va rebre diverses distincions des que va impulsar l'ESCAC fa 20 anys, com el premi Homenots (2002), el premi González-Sinde de l'Academia a las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España (2005) i el Premi Maria Honorífica al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, a Sitges (2010). El 2011 va ser nomenat membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català.
Directors i actors han mostrat el seu condol a través de les xarxes:
Font: https://www.ara.cat/cultura/Mor-cineasta-fundador-Josep-Maixenchs_0_2012198866.htmlComparteix:  

<< Tornar

05.12.2018
Taula rodona: Cin-ètiques feministes

veure més

veure més

Nom
Email

CPAC Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya · Tel./Fax. 93 265 81 94 · · c/Casp 130, edifici COACB 08013 Barcelona   · disseny web· legal