codi bones pràctiques CPAC
 
Usuari
Contrasenya
 

Inici / Noticies

Més de 100 actes per a professionals col·legiats al I Congrés de les Professions de la Intercol·legial
05/07/2017
El passat dimarts es va clausurar el Congrés amb la presència del Ministre Rafael Català i el Conseller Carles Mundó.

El degà sortint del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i el president del congrés i degà del Col·legi d'Arquitectes, Lluís Comerón, han explicat les conclusions de la trobada. Rusca s'ha mostrat orgullós d'aquest primer congrés, mentre Catalá ha recordat que el sector de les professions col·legiades suposen el 10% del PIB espanyol. Per la seva banda, el quart tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Asens, diu que el congrés és "símptoma de vitalitat" i que els col·legis demostren "compromís amb la societat".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és el president d’Honor d’aquest Congrés, que va iniciar-se el passat 31 de maig i en el marc del qual s’han dut a terme durant tot el mes de juny més de 100 activitat; les conferències han versat sobre temàtiques de tots els sectors i visions de totes les professions. A més, el Congrés ha tingut sessions de 'networking' amb més de 1.000 reunions de col·laboració entre professionals.

Els col·legis han reclamat "definir un millor marc regulador" de l'exercici professional que faciliti les condicions per a la prestació de serveis de qualitat "en entorns professional i econòmicament dignes". Els col·legis han expressat el seu malestar per la "creixent dificultat" del marc legislatiu i normatiu, i la "complexitat dels processos administratius". També han lamentat l'actual model econòmic, "allunyat de la prestació de serveis professionals, personalitzats per ciutadans i empreses".

Els col·legis han coincidit també a expressar el seu compromís amb la necessitat de prestar serveis de gran qualitat, adaptats a les necessitats de les empreses i els ciutadans, en apostar per la formació contínua i en mostrar un respecte "estricte i precís" de l'ètica i les normes professional i deontològiques.

Més de 4.000 col·legiats han participat en alguna d'aquestes sessions, en les quals s'han abordat les professions des d'un prisma europeu, les 'smarts cities' des del punt de vista dels professionals de cada sector i la gestió de la comunicació i el treball en xarxa, entre d'altres temàtiques. Durant la cloenda, que ha reunit també a degans i presidents dels col·legis, el president del Congrés de les Professions i degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, ha destacat que "per primera vegada s'ha pogut visualitzar un projecte conjunt de els professionals i dels col·legis catalans, treballant junts amb la Intercol·legial i col·laborant en allò que ens uneix i que és comú al conjunt de les professions, per sobre dels antics sistemes individualistes". En la mateixa línia, el president de l'Associació Intercol·legial i degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha recalcat que en un moment de "grans i decisius reptes" per al sector "cal intensificar la cooperació col·legial, fer que les escoles siguin més forts i estiguin al servei de la societat, de l'interès general i dels professionals". "Necessitem seguir sent competitius en un entorn tan canviant", ha afegit.

Durant el congrés, s'ha dut a terme una enquesta entre més de 400 professionals que ha posat de manifest que gran part dels col·legiats senten la necessitat de tenir un contacte directe amb la professió i altres professionals en formats interdisciplinaris per potenciar visions conjunts en àmbits com l'ètica-deontologia, la formació contínua, la digitalització i el 'networking'. Pel que fa a la formació, un 77% dels enquestats assegura haver realitzat algun curs en el seu col·legi en els últims mesos. En aquest sentit, la formació i el servei d'assessorament són els aspectes més ben valorats dels col·legis professionals. Un 51% dels enquestats són autònoms i, per sexes, el 63% són homes i el 37% restant dones. Per edats, la majoria de col·legiats --76%-- té entre 36 i 64 anys.Comparteix:  

<< Tornar

13.06.2018
13/06 Sessió informativa “Nou Reglament General de Protecció de Dades”

veure més

veure més

Nom
Email

CPAC Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya · Tel./Fax. 93 265 81 94 · · c/Casp 130, edifici COACB 08013 Barcelona   · disseny web· legal